HIŠA NA HRIBU: PTIČJE PRAVLJICE V GNEZDU

V sredo, 28. avgusta 2019, vas ob 18. uri vabimo v Žlebe pri Medvodah, kjer bo v okviru HIŠE NA HRIBU Alenka Spacal otrokom pripovedovala pravljice iz avtorske slikanice MODRE PTIČJE MISLI.

Avtorica bo ob ptičjih zgodbah razkrila, kako se nekatere male modre pernate junakinje spopadajo z domačimi nalogami ali umivanjem, druge pa sanjarijo o kravatastih igračah, maminem poljubčku ali počitnicah. Nad nami bodo zaprhutale modrosti ptic, ki niso modre samo zaradi modre barve kril.

Pravljičarka bo pripovedovala v GNEZDU, skupinski land art skulpturi, ki so jo spletle gnezdilke Zvonka T Simčič, Mateja Kavčič, Mihaela Ciuha ter študentke Akademije za likovno umetnost in oblikovanje: Eva Bevec, Lara Mastnak in Tina Dernovšek.

Alenka Spacal je pisateljica, ilustratorka in pravljičarka. Deluje pod okriljem Bajalke, zavoda za založništvo in umetnost pripovedovanja. Ukvarja se predvsem z ustvarjanjem avtorskih slikanic. Svoje pravljice pripoveduje otrokom ob ilustracijah. Razstavlja na razstavah ilustracij doma in v tujini.

     

     

     

Foto: Zvonka T Simčič