NAPOVEDUJEMO:

FESTIVAL BOBRIPravljično druženje z Alenko Spacal: Plastelinčica in časopis, pripovedovanje pravljice in ustvarjalnica, Galerija Škuc4. 4. 2024, ob 10. uri.

Pri Bajalki razvijamo sodobno pravljičarstvo kot umetnost pripovedovanja avtorskih pravljic.

Bralno, pripovedovalsko in likovno kulturo širimo med najmlajše v prepletenosti žive pripovedovane besede in hkratnem ogledu ilustracij. Pravljične ure prirejamo v knjižnicah, šolah, vrtcih, galerijah, knjigarnah in na različnih prireditvah s programom za najmlajše. Posvečamo se predvsem otrokom v pravljičnem obdobju. Otrokovo domišljijo in ustvarjalnost spodbujamo v povezavi besedne in likovne umetnosti.

Pripovedovanja Alenke Spacal

Pravljičarka Alenka Spacal svoje pravljice piše, ilustrira in pripoveduje. Že med samim pisanjem pristopa k besedilu kot pripovedovalka. Avtorske pravljice pripoveduje otrokom ob originalnih ilustracijah. Ob tem najmlajše seznanja z načinom nastajanja avtorskih slikanic. Predstavi jim ustvarjalni proces, ki se začne s pisanjem in z ilustriranjem v ateljeju ter nadaljuje z oblikovanjem na računalniku in s tiskanjem v tiskarni.

IZBOR PRIPOVEDOVANJ
SEZNAM VSEH PRIPOVEDOVANJ

Pravljične ure prirejamo v šolah ali v vrtcih. Po pripovedovanju pravljic lahko otroke povabimo tudi k likovni ustvarjalnici. Oglasite se nam, če bi se želeli dogovoriti za pripovedovanje.