NAPOVEDUJEMO:

PREŠERNOVANJE: 28. januar, 16.00–19.00, Zavod MARS, Vetrinjski dvor, Maribor.

Ob 17.30: PRAVLJICA: “Kaj je to kultura?” s pravljičarko Alenko Spacal.

Pri Bajalki razvijamo sodobno pravljičarstvo kot umetnost pripovedovanja avtorskih pravljic.

Bralno, pripovedovalsko in likovno kulturo širimo med najmlajše v prepletenosti žive pripovedovane besede in hkratnem ogledu ilustracij. Pravljične ure prirejamo v knjižnicah, šolah, vrtcih, galerijah, knjigarnah in na različnih prireditvah s programom za najmlajše. Posvečamo se predvsem otrokom v pravljičnem obdobju. Otrokovo domišljijo in ustvarjalnost spodbujamo v povezavi besedne in likovne umetnosti.

Pripovedovanja Alenke Spacal

Pravljičarka Alenka Spacal svoje pravljice piše, ilustrira in pripoveduje. Že med samim pisanjem pristopa k besedilu kot pripovedovalka. Avtorske pravljice pripoveduje otrokom ob originalnih ilustracijah. Ob tem najmlajše seznanja z načinom nastajanja avtorskih slikanic. Predstavi jim ustvarjalni proces, ki se začne s pisanjem in z ilustriranjem v ateljeju ter nadaljuje z oblikovanjem na računalniku in s tiskanjem v tiskarni.

IZBOR PRIPOVEDOVANJ
SEZNAM VSEH PRIPOVEDOVANJ

Pravljične ure prirejamo v šolah ali v vrtcih. Po pripovedovanju pravljic lahko otroke povabimo tudi k likovni ustvarjalnici. Oglasite se nam, če bi se želeli dogovoriti za pripovedovanje.