Nova ptičja zgodba iz »Modrih ptičjih misli« v majski številki CICIBANA

Že veste, kako se mala modra sraka za domačo nalogo na pamet uči modro ptičjo misel? Ptičjo pravljico z naslovom »Domača naloga« lahko preberete v majski številki Cicibana.

V Cicibanu so izšle tri ptičje zgodbe, ki jih je napisala in ilustrirala Alenka Spacal:

Alenka Spacal, Domača naloga«, Ciciban, 9, maj 2018, str. 18–19

 

Alenka Spacal, »Mala modra šoja se uči brati«, Ciciban, 9, maj 2016, str. 24–25

 

Alenka Spacal, »Modra čaplja in črnoglavka dočakata počitnice«, Ciciban, 10, junij 2016, str. 24–25

 

Jeseni bodo ptičje pravljice izšle pri Bajalki v avtorski slikanici z naslovom Modre ptičje misli.

Avtorska slikanica Modre ptičje misli prinaša devet duhovitih ptičjih zgodb. Nekatere male modre pernate junakinje se učijo brati, druge se spopadajo z domačimi nalogami ali umivanjem, nekatere pa sanjarijo o kravatastih igračah, maminem poljubčku ali počitnicah. Srečujemo se z modrostmi ptic, ki niso modre samo zaradi modre barve kril. »Modrosti se ne moreš naučiti. Moder prilezeš že iz jajca. Ali pa tudi ne,« reče modrin.

Ali morda skupaj z modro čapljo in črnoglavko že čakate na počitnice? Vas zanima, kako se mala modra šoja uči brati? Že veste, kako se mala modra sraka za domačo nalogo na pamet uči modro ptičjo misel? In kako se umiva mala modra sinica? Ali poznate kljun čevljekljuna in modrost modrega kosa? Ali mislite, da modrokrila gos raje hodi ali raje leti? Si mogoče želite prav takšen poljubček, kakršnega od svoje mame dobi mala modra taščica? Ali uganete, kaj vse lahko s kravato počne mala modra tangara? Se vam kaj svita, zakaj gre modrinček v šolo? Vse te skrivnosti in še mnoge druge nabritosti nam razkrivajo Modre ptičje misli.