Plastelinčica in časopis

20,00 

Plastelinčica iz družine Plastelinkovih spoznava kulturo ob časopisu in metafori ure. Mama Plastelema ji odgovarja na vprašanje: »Kaj je to kultura?«. S prijateljico Plastelinkico pa iz časopisnega papirja ustvarjata igrače, ki so prave umetnine. Njun bajni svet predstavlja poklon časopisni kulturi.

Kategorija:

Opis

Avtorska slikanica Plastelinčica in časopis je namenjena otrokom v predbralnem in začetnem bralnem obdobju. Najmlajšim razkriva različna umetniška področja. Seznanja jih z bralno kulturo ter z likovno, gledališko, glasbeno in s plesno umetnostjo.

Plastelinčica obiskuje različne umetnostne ustanove z mamo Plastelemo, očetom Plastelinčem, babiko Plastelinko, babico Plastelinožefo, s teto Plasteleto in stricem Plastelincem.

Alenka Spacal je vse naslikane figurice predhodno oblikovala iz plastelina. Plastelin je lahko otrokom zelo blizu, saj je ta gnetljiv material namenjen predvsem njihovi kreativni igri. Slikanica najmlajše nagovarja k lastni ustvarjalnosti tudi ob igrivih izdelkih iz starega časopisnega papirja.

Dodatne informacije

Vezava:

trda

Strani:

32

Mere:

26,5 cm x 25,5 cm

Teža

516 g

ISBN:

978-961-94370-4-9

COBISS.SI-ID:

Objave v medijih

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.